Младите искат хилядарка за начална заплата

Мисия Пловдив

27-09-2013, 12:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търсиш работа - ела на Job Fair

СНИМКИ: Безработни и бизнес търсят заедно работа

Дворът на Университета по хранителни технологии в Пловдив се превърна в пазар на труда. Стотици млади и амбициозни млади хора се редиха на опашка, за да се запишат за участие в тазгодишния „Job Fair”. Кариерният форум се провежда за втора поредна година в града на тепетата.

Голяма част от младежите бяха дошли с нагласата да намерят работа именно в България. „Искам да уча, живея, работя и създам семейство тук. Това е желанието и на моите родители. Чужбина е най-лесният начин”, споделя Кристина - студентка от УХТ.

Любознателни бивши и настоящи висшисти споделиха желанията си за успешен старт на кариерата. Четвъртокурсничката Деси и нейни колежки от ПУ ясно изразиха своята позиция. Желаят да се развиват в ИТ технологиите. Те имат познати, които са успели да намерят желаната работа на миналогодишния форум в Пловдив. Месечното възнаграждение, с което иска да стартира Деси, е около 1000 лв. Според нея това е една добра сума за избраната от нея професия. Бъдещ технолог по захарта пък не бе толкова скромен в исканията си. Той смело заяви, че ще работи срещу 2000 лв. Естествено за това си възнаграждение той обещава да полага много усилия и да помага за развитието на компанията.

Похвално е, че младото поколение търси реализация в родината. Такова е мнението на работодателите, които се включиха в тазгодишния „Job Fair”. Те не са никак малко – 31 частни фирми, Община Пловдив, както и главният организатор - Община Марица. Очакванията на организатори и участници са за още по-голям успех. Повече търсещи развитие и реализация в България млади хора да го открият именно на този форум.

Вицепремиерът Даниела Бобева лично постави началото на „Job Fair 2013”. Тя приветства  дошлите и им пожела успех в кариерното развитие. На събитието присъстваха и Росица Янкова – зам.-министър на труда и социалната политика, и Стефан Цанков – зам.-кмет на Община Марица.