Все българите са прецакани?

Удар под кръста за Нанси на финала на "Мис Свят"

Днес в Бали е финалът на "Мис Свят". България ще бъде представена от Нанси Карабойчева, която беше избрана за "Мис България 2013". 
Както вече ви съобщихме, в предварителното интернет гласуване Нанси заема първо място. Броени дни преди финала обаче организаторите спонтанно промениха правилата без никакво предупреждение. Те решиха гласовете за любимка на публиката (People's Choice Award) да не бъдат зачитани при раздаването на точки на всяка от миските в основната част на конкурса.
За броени дни "Мис България" успя да се нареди в Топ 10 на най-харесваните от "Мис Свят". 
127 кандидатки за титлата "Мис Свят" са от повече от три седмици в Бали. Днешният спектакъл ще бъде излъчен в повече от 180 страни.
Решението на организаторите драстично намалява шансовете на Нанси Карабойчева, която от самото начало на конкурса беше на челна позиция в гласуването „Изборът на хората" на всичките три сайта, официално поддържани от „Мис Свят", пише "Стандарт". По регламент беше предвидено това да й донесе допълнителни точки за крайното класиране и да й даде реален шанс за короната.

Преди 2 дни обаче организаторите внезапно са се отметнали и заявили, че журито няма да взима предвид едномесечното гласуване на публиката. Ще важат само гласовете, подадени през специална програма, която може да се тегли само със смартфон, при което всяко гласуване струва 1,60 лв.

Поддръжниците на Нанси, които я подкрепяха досега, негодуват в социалните мрежи и са крайно разочаровани от обрата, който ощетява България в състезанието: "Истината започва да прозира. Никой няма да пусне България дори да има шанс да спечели „Мис Свят".

Целият щаб на „Мис България" е скандализиран, защото промяната е направена тихомълком, очевидно в опит представителките на по-богати страни да излязат по-напред в класирането.

На вчерашния кръг „Топ модел", в който момичетата дефилираха с официални тоалети, тя не попадна сред първите 10, макар че се представи изключително добре. Запознати издават, че изборът на Топ Моделите няма нищо общо със спечелването на самия конкурс. "Измежду десетте финалистки ще се избере само следващия Топ Модел. А Мис Свят ще бъде избрана от всички кандидатки", разясняват специалистите. Просто десетте Топ Модела получават точки, които имат роля в крайното класиране за короната на световната красавица.

Нанси сега е 6-та във временното класиране на „Мис Свят", но предстоят още няколко кръга до финала, който е днес, 28.09.2013. „Това са най-важните кръгове, не се знае какво ще стане в тях", обясниха от екипа й.