Майки предлагат "масажи" срещу заплащане?

Майки предлагат "масажи с освобождаване", печелят до 800 лв. на ден

"Не си бил с мен, а искаш да опиташ. Предлагам дискретно луксозен апартамент..."
"Имам причина, тази цена ще те съблазни - за масажи с освобождаване 80 лв., за половин час - 60."

Обяви с подобен текст примамват зажаднели за ласки мъже, които се ровят в интернет. В 4 сайта са прикачени снимки на нагласени, но прецъфтяващи секструженички, минали 35-те.

Някои са в предизвикателни пози и оскъдно облекло, а други - с шапки като зайчета. Впечатлените мъже се обаждат на обявения мобилен телефон, а отсреща женски глас ги насочва към един от шест адреса в София, пише 24chasa.bg.

В края на март т.г. обаче неколцина клиенти, които разчитат на дискретност, изпадат в конфузно положение. Антимафиоти нахлуват едновременно в няколко квартири в София и задържат наред продавачки на ласки. Вестниците гръмват - разбити са бардаци в 6 квартала.

Изловени са 27 жени, но само шест от тях - заподозрени като най-дейните в мрежата, опознават ареста. Други се съгласяват да съдействат на правосъдието и остават свидетели, но до днес тръпнат при мисълта, че техните близки и колеги могат да разберат за похожденията им. Така се стига до едно от серията дела срещу организирана престъпна група за склоняване към проституция, които се водят в спецпрокуратурата в София.

Две от жените - на 35 и 33 г., известни с прякорите Габриела и Фотографката, са обвинени като тарторки на мрежата за сексуслуги, а останалите- като техни сътруднички в търговията с плът. Арестувани са и двама мъже, единият бивш съпруг на изявяващата се като маман Т. К., известна освен с произвището Габриела и с псевдонима Тони.

Акцията на полицията е предизвикана от сигнал, че жени предлагат секс срещу заплащане - от 30 до 100 лв. на час. Хванати на калъп, някои от тях признават, че се прехранват тайно от години с най-древната професия. Две от свидетелките, които разказват с детайли за клубовете за платена любов, са заплашени още в първите дни на арестите, за да оттеглят показанията си.

Сред жените няма циганки. Повечето са майки на малки деца и ги гледат сами, грижат се и за възрастни родители. Преди да се захванат с проституция, имат работа, но ниско платена - срещу 200-300 лв. на месец.

Други пък остават безработни и се изкушават от обещанията, че ще печелят добре.
Свидетелките по делото са над 15, четири са разпитани и пред съдия. Ето част от историите им.

Ц. С. разказва, че е в занаята от пролетта на 2010 г. Трябват й пари и тя иска заем от Габриела. Тогава получава предложение да работи като масажистка. Ц. С. се съгласява - започва да прави "еротични масажи" на гърба, краката и дупето на клиентите. Ако някой иска секс, уговорката става на място.

Жената продава плътта си в апартамент в кв. "Хиподрума". Според свидетели секс се предлага в жилища на столичните улици "Петър Берон", "Методи Кусевич", "Лерин", "Екзарх Йосиф" "Борел", "Бяла", "Зайчар", "Страцин", "Смърч", "Хайдушка гора" и др.

В повечето апартаменти клиентите се обслужват от 3 жени, но понякога работят и повече. Набира ги маман Габриела или две от по-близките  й приятелки. Всяка квартира има отговорничка - довереница на Габриела, която държи момичетата да не научават истинското  име.

Тя определя цените  за сексуслугите,  а печалбата се дели 50 на 50. Всичко се записва в тетрадка. Отделно се събират пари от секструженичките за разходите за вода, ток, парно и др. Отговорничките на квартирите следят другите жени да отчитат парите, да не крият клиенти и да не си уговарят срещи извън конкретния апартамент, в който работят, без да се обадят или отчетат. Гледат да не изнасят от стаите мобилните телефони с прима карти, на които звънят мераклии.

За един от апартаментите на ул. “Петър Берон” отговаря проститутка с псевдонима Ния. Тя снима момичета, за да може да се прикачат фотографии към обявите. Фотосесии прави
и собственичка на фирма за грим срещу 100 лв. на сеанс.

Текстовете на обявите се подготвят от Габриела. Според полицаи тя плаща за публикуването им със SMS от мобилен телефон към съответен номер в сайт за запознанства. Помагат  й двама-трима души, сред които и бившият  й съпруг. Според свидетелки той кара жените и по заявки на платежоспособни клиенти.

Шефката държи 3 апартамента. Очевидци твърдят, че имала луксозно обзаведено жилище и карала различни коли - по-рано ауди и мерцедес, а за последно - фолксваген туарег. Основният  й помощник според полицията е Цеци. Според проститутки той всеки ден минава през бардаците. Събира парите от оборота - между 500 и 800 лв., и ги отчита на Габриела.

Когато се наложи, вози жени и на адреси на клиенти, но това се случва по-рядко. Най-често се навърта в апартамент на ул. “Бяла”. Там проверява дневния оборот, а после къса листчетата със записванията за обслужени клиенти.

Тарифите са различни. Проститутка разказва, че при постъпването й обяснили да взема 60 лв. за час и 40 лв. - за половин. “От утре ела и ще имаш пари всеки ден”, навива я по-опитна в бранша.

Платени компаньонки набира и приема не само Габриела, но и нейни приятелки. Някои от “масажистките” са привличани по интернет, а други след уж непринудени разговори край магазини.

“Имах профил в сайта за запознанства “Гепи ме”. Там ми беше въведен скайпът - “боровинка долна черта лов”, чрез който Габриела ме откри. Майка ми беше болна и се наложи да започна тази работа”, разказва една от проститутките. Тя е от руски произход, в групата работи от 4 месеца.

Нейната колежка Ц. С. също обяснява, че се е отдала на платената любов, защото имала нужда от пари за болната си майка. Преди това се грижела за чистотата на летището.  Веднъж Габриела й дава 200 лв. заем и й показва апартамент в столичния кв. “Хиподрума”. Като минава през стаите, Ц. С. възкликва: “Ах, колко е хубав този апартамент!”.

“Ако искаш, мога да ти пусна обява в сайта само да пробваш”, подхвърля  въдицата маман и жената се хваща. “Аз нямах тогава изход, нямах никакви пари, бях на квартира, а имам 3 деца”, оправдава се Ц.С. В чантата й полицаите намират 800 лв.

Според прокуратурата мрежата от сексклубове е добре организирана. Действа продължително време и дискретно - всички имат псевдоними - например Бубето, Алекс, Злати, Маги, София и пр. 80 на сто от тях крият с какво се препитават. Точно от това вероятно са искали да се възползват свързани със сексмрежата, за да откажат две от бившите си колежки да говорят пред съдия.

Една от потърпевшите свидетелки е млада разведена жена с псевдонима Нора, която живее под наем в София. Тя твърди, че е заплашена на 30 март т. г. Тогава известната сред проститутките Ния се заканила, че ще разлепи компрометиращи снимки с номера на Нора там, където учат двете  деца. А също по кафенетата, в които ходи с приятелки, или в клубовете, посещавани от гаджето.

Нора знае, че маман разполага с нейни снимки по бельо, които трябвало да се използват за обяви в интернет, и приема заплахите насериозно. Два дни по-рано тя среща две познати - Вики Бебето и Нели, в столичния кв. “Красна поляна”. Момичетата й казват, че положението на трима от групата “е много тежко”.

На другия ден Нора получава заплахи. Първо сестрата на една от обвинените й пише във фейсбук: “Норче, ще ти скъсам з...а.” Свидетелката си изключва компютъра. После получава друго съобщение: “Аз загубих всичко, ти имаш ли какво да губиш?!”

На 30 март Бебето й се обажда по телефона. Казва й, че другите са се събрали в апартамент на ул. “Самодивско изворче” и настоява да отиде. “Казах, че ще отида да им върна ключовете, но няма да се разбирам с никого за нищо”, разказва Нора. Навиват я да се качи горе. Когато Нора отказва, 4 жени слизат на улицата. Едната започва да се разправя с пропялата мадама, притеснена, че трябва да търси 10 000 лв. за гаранция.

Нора се притеснява и от жените, и от полицията. Преди година тя е осъдена по друго дело - според нейната версия, защото подписът й стоял под договор за наем на жилище на ул. “Бяла”. Тогава тя не издала дружките си и за благодарност, че е мълчала, маман платила 1200 лв. хонорар на адвоката й.

Сега Нора е уплашена, че положението й ще се влоши, но не мисли да се отмята от показанията си. Предупредила е друга жена, която също проговаря при разпитите, че са се заканили да “почнат и нея”.

Обвинените отричат да са отправяли заплахи. Според адвокатите те не са имали връзка със свидетелките нито по телефона, нито лично.

Болести мъчат секструженичките

В ареста, където остават за кратко, повечето от жените повяхват. Налягат ги болежки. След акцията на полицията на 27 март адвокат на обвинената за тарторка на мрежата за сексуслуги Габриела представя документи в съда, че клиентката му страда от тежка форма на диабет и хипертония и внася молба да бъде пусната под домашен арест.

Лекари от частна клиника установяват, че жената има и “съпътстващи болести” - глаукома, заболяване на черния дроб и на периферната нервна система. 
Преди едно от делата за определяне на мерки за неотклонение бившият й съпруг е откаран в МВР болница със съмнение за счупена кост на дясната ръка. Другият мъж в групата пък има хронична астма.

Сега петима от обвинените са пуснати под домашен арест, а останалите са на свобода срещу гаранции. Съдът приема, че от доказателствата до момента може да се направи обосновано предположение, че 7 от разследваните са участвали в престъпленията. Уликите не били достатъчни само за една от жените - майка на 3-годишно дете. Съдът отчита тежкото семейно положение на повечето обвинени и факта, че трябва да се грижат за децата си. Някои имат кредити към банки, а се водят безработни.

 

Светлана Йорданова