Пламен Ангелов към пътните полицаи: Вашата професия изисква да сте на пътя, сред хората

21-то издание на “Пътен полицай на годината” е подходящ повод да покажете пред обществеността своите най-добри професионални качества, способности и възможности

„Вашата професия изисква да сте на пътя, сред хората, сред водачите и участниците в пътното движение. Да ги упътвате, предпазвате, помагате в интерес на тяхната безопасност и сигурност.” Така замeстник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов откри  във Видин Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2013”. “Изборът на Видин за домакин на конкурса не е случаен. С официалното откриване на Дунав мост-2 градът и регионът придобиха важно значение на стратегически център по Европейския транспортен коридор IV. С нарастването на потока от пътни превозни средства се увеличиха и нашите задачи и отговорности да обезпечим и улесним нормалното, безаварийно придвижване на българските и чуждестранни водачи”, допълни Ангелов.

В професионалното състезание участват отбори от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. Регламентът дава възможност на дирекцията-домакин да се представи с два отбора. Индивидуално се съревновават и две жени – от Видин и Стара Загора. Вчера участниците решаваха тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност, положиха теоретичен изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП и се състезаваха в дисциплината „стрелба с късо оръжие”.

Днес пътните полицаи показват умения и знания в практическия изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП и мерят сили в двете най-атрактивни дисциплини – „майсторско управление на автомобил” и „майсторско управление на мотоциклет”.

Церемонията за награждаването на победителите е тази вечер от 20:00 часа.