Билкарят имал няколко кредита, не връщал нито един

Според шефа на Уникредит Симеонов лъже, че е бил изнудван

Опитват се да изкарат жертвата подбудител на престъплението.  Позиционирането на банките като виновници за всичко лошо сваля бариерата и изглежда като опит за оневиняване на един убиец.

Това каза главен изп. директор и председател на УС на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян за убийството на банкерката в Бургас, предаде БНТ.

"Този човек си е объркал бизнеса, объркал си е живота. Не е върнал 800 хил. лв. на банката. Той търси външна причина за собствения си провал в живота".

Хампарцумян разказа, че убиецът действително е писал писма до банката, правени са проверки, но нищо от написаното не е било вярно. "На нас ни е писал как е бил изнудван. Писал е до прокуратури, до президента. Депутати са се обаждали за него. Вместо да си запретне ръкавите и да работи, той е писал на всички институции, на които можеш да пишеш", каза банкерът.

Банката е отпускала няколко пъти кредити на похитителя, които той в крайна сметка не успява да върне, и поради това никой не е възнамерявал да му отпуска нов заем. Към клона на банката в Бургас ще има специално внимание, тъй като шокът сред служителите там е голям, добави банкерът.

По думите му, създаването на финансов омбудсман, които да се занимава със споровете между банка и клиент, няма да е удачно. Има Комисия за защита на конкуренцията, чийто капацитет може да се подсили за тази цел, каза Хампарцумян.