Няма съмнение, че ДПС печели изборите в Гърмен

Минка Капитанова спечели изборите за кмет на Гърмен. Това стана ясно, след като в 5.15 часа приключи окончателното преброяване на гласовете в частичния вот

Кандидатът на ДПС Минка Капитанова стана кмет на Гърмен. За нея гласуваха 5199 души или 67% от гласовете. За кандидата на ГЕРБ Верхад Ислямов гласуваха 2245 души или 33 на сто от подадените гласове, съобщи БГНЕС.

Преброяването приключи в 05:15 часа сутринта в понеделник.

290 са недействителните гласове. 12 359 са избирателите, гласуваше се в 21 секции.

Само двама бяха регистрираните кандидати за изборите, наложили се след като управлявалият общината в продължение на 14 години Ахмед Башев стана депутат. Минка Капитанова е кандидат на ДПС, подкрепена е от БСП и ВМРО. Верхад Ислямов е кандидатът, издигнат от ПП ГЕРБ. Изборната активност в неделния ден беше 62,66%. 
Както ви съобщихме, предизборният щаб на ПП ГЕРБ – Гърмен подаде вчера два сигнала до Общинската избирателна комисия
В единия от случаите става дума за поставени агитационни материали на кандидата за кмет на ПП ДПС на сградата на читалището в село Скравена, което се намира на по-малко от законоустановеното разстояние – 50 метра от секционната комисия. 
Другият сигнал е свързан с информация, че кметът на село Крушево, в непосредствена близост до секционната комисия и от откриването на изборния ден, отмята по списък гласувалите избиратели. Въпреки направената му забележка от страна на охраняващия изборното помещение полицай, кметът не е преустановил незаконосъобразните си действия. 


Напрежението в община Гърмен ескалира малко след края на изборния ден. Депутатът от ДПС Ахмед Башев се нахвърлил на симпатизант на ГЕРБ на центъра на Гърмен затова, че го снимат. Дори в репортаж на bTV, представител на ОИК определи обстановката като “на война като на война”.