Слагат плазми и WiFi в катамарана за остров Св. Анастасия

Тента на горната палуба и бар с напитки ще са сред глезотийките за туристите

2 плазмени телевизорa в салона за пътници и безжичен интернет ще са част от удобствата за пътешествениците, които ще поемат с кораб по линията Моста - остров Света Анастасия.

След няколко провалени търга за закупуване на катамаран, днес стана ясно, че "Бургаски корабостроителници" АД е компанията, която ще произведе пътническия кораб. 

"Фирмата спечели общинския конкурс с предложение да произведе катамаран с капацитет 58 пътници в закрития салон на главна палуба и 55 пътници на горна палуба, оборудван с

информация за метео условията в салона, тентово устройство на горната палуба, бар с напитки в салона за пътници и климатична уредба", разказаха от местната администрация.

Техническите параметри на предлаганото плавателното средство са съобразени с конкретните морски условия и изискванията за превоз на пътници за предоставяне на туристическата услуга.

Катамаранът ще обслужва туристически маршрут по проект "Културно-историческото наследство на о-в Света Анастасия". Той ще бъде приспособен включително за превоз и обслужване на хора с увреждания.