10 години решетки за шефа на "Ентуртранс", 5 г. шофьора на рейса-ковчег

Същата присъда получи и Николай Точев

По 10 години затвор присъди съдията Денчо Стоянов за собственика на Ентуртранс Ениз Ченгел и транспортния ръководител Николай Точев, предаде репортер на Burgasutre.

Шофьорът на рейса-ковчег Светослав Димитров получи 5 години лишаване от свобода, затова че, не е реагирал правилно в ситуацията и вместо да натисне спирачки, той предприел завой.

Както Burgasutre писа в петък бургаската окръжна прокуратура поиска максималната присъда от по 15 години затвор за Ченгел и Точев. Двамата са обвинени за немърливо изпълнение на служебните си задължения.  В резултат на това рейсът бил със силно корозирала предна щанга, която се къса и става причина за катастофата.

Шофьорът пък не реагирал адекватно на създалата се ситуация и в резултат на предприетия от него завой, рейсът се обърнал и се ударил в бетонена колона на магистралата. Вината му обаче не била основна, а следствие от неизправния автобус, който управлявал. Лаконичният коментар на съдия Денчо Стоянов след края на процеса бе, че за Димитров има смекчаващи вината обстоятелства. Той обаче не разкри нито част от мотивите за решението.

Крайно недоволни от присъдите останаха и двете страни в делото. Според близките на загиналите и ранени в адската катастрофа тези наказания са съвсем недостатъчни. Николай Точев и защитата на Ченгел бяха категорични, че ще обжалват решението.

По всяка вероятност това ще направят и близките.