Апелативният съд връща Брендо в ареста

Крими

01-10-2013, 14:30

Снимка:

Евелин Банев

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът отмени мярката за неотклонение на Брендо

Апелативеният съд отмени определението на Софийски градски съд

Тричленен състав на Софийския апелативен съд, с председател Снежана Душкова и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев, отмени като неправилно и незаконосъобразно, определение на Софийски градски съд от 16 септември 2013 г., с което мярката за неотклонение „задържане под стража” на подсъдимия по НОХД Евелин Банев бе изменена в „домашен арест”.

Според съда основания за изменение на мярката на Банев към момента не са налице. Не е намаляла опасността от укриване на подсъдимия. Според апелативните съдии, не са настъпили никакви нови обстоятелства, които да обуславят изменение на мярката „задържане под стража”. Тежестта на обвинението по конкретното дело срещу Банев, организацията и начинът на извършване на престъплението, както и широкият кръг засегнати обществени отношения налагат извода, че съществува очевиден и съществен риск той да извърши ново престъпление при промяна на мярката, пише още в определението на Софийския апелативен съд.

Магистратите припомнят, че веднъж вече Банев е бил осъден на първа инстанция у нас, а срещу него се води дело и в чужда държава.

Това на свой ред може да обоснове и опасност от укриване. Към момента срокът на задържане на Банев е разумен, предвид предмета и сложността на делото, смятат още магистратите. Определението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.