Таен господин купил палата на цар Киро

Разпродават на търг цялото имущество на Кирил Рашков

Къщата на Цар Киро, която бе пусната за продан от НАП, бе закупена от единствения явил се купувач, съобщи Дарик. Палатът в Катуница бе обявен за продажба заради задълженията на Кирил Рашков

Реален собственик на имота бе внукът на цар Киро - Кирил Ангелов Рашков. Първоначално къщата е обявена на стойност от 90 000 лв, като сега е закупена на цена, близка до нея.

Всичко, което принадлежи на фамилия Рашкови, е описано и предстоят още търгове.

През последните два месеца данъчните са продали колбасарски цех в Мадан за 144 000 лева и топлоцентрала в същия град за 25 140 лева. Има още аптека в Мъглиж и няколко леки автомобила, между които „Мерцедес CLC 320“ за 23 555 лева.

Най-ефектна е продажбата на стопански комплекс в село Първенец, формиран от 6 сгради, които бяха продадени на търг за малко повече от половин милион лева.

На търг тези дни е обявена микробиологична инсталация за производство на меден концентрат в Панагюрище. Същата е с площ 25 декара и е оценена от експертите на 168 хиляди лева.

През октомври предстоят атрактивни продажби на луксозни джипове и лимузини, конфискувани от данъчните.

Според НАП производствена сграда в Пловдив с обща площ над 5 000 кв.м., парцел от 4 декара в село Калековец с 10 промишлени сгради върху него и имот в пловдивския квартал „Прослав", голям над 3 хиляди кв.м. с комплекс от 5 промишлени сгради, ще предизвикат голям интерес към потенциалните купувачи.