Катуница на нокти за завръщането на цар Киро

Рокери и футболни фенове бранят селото

Истинска неприязън към Кирил Рашков е завладяла Катуница. Очаква се ромският лидер да бъде освободен от затвора в средата на октомври.

Отново препоръчвам на семейството му и на самия Рашков да не се завръщат, призова кметът на селото Красимир Юруков пред Дарик. Той заявява открито готовността си да живее отново тук, но не трябва да прави това от морална гледна точка. Хората няма да допуснат това, категоричен е кметът.

На територията на селото фамилията притежава 6-7 имота. Никой от семейството обаче не живее в момента тук, а с останалите членове на фамилията хората нямат проблеми.

Полицията има готовност да реагира при ескалиране на напрежението. Вече сме имали разговори с началниците на полицейските управления в Садово и Асеновград, каза още Юруков. Въпреки царящата непримиримост, той призова хората от Катуница да бъдат максимално толерантни и да спазват обществения ред.

Красимир Юруков благодари на Мото клуб "Велика България", на всички рокери и на феновете на двата големи футболни клуба в Пловдив, които застават твърдо зад исканията на жителите на Катуница и отново обещават своята подкрепа, ако се наложи.

Всякакви  местни феодали, които са превзели градове и села, и особено тези от ромски произход, трябва да са наясно , че ние няма да им позволим да подтискат други хора, заявява на свой ред председателят на Мото клуб "Велика България" Марин Маринов. Ако напрежението ескалира отново и охранителните органи имат само присъствено действие, ние ще се намесим категорично в защита на населението, въпреки че никой няма нужда от етническо напрежение. Каузата ни не е свързана само с Катуница, в България има много огнища като това, които тлеят и не се знае кога ще избухнат.  Хората ни приемат като техни приятели и закрилници и ще останем такива, заявяват позицията си рокерите.