Похитено от баща си дете: Хапнахме в Макдоналдс и ме качи на самолета

Крими

02-10-2013, 13:10

Снимка:

24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арест в САЩ заради мнимо отвличане на американка в Бургас

То прекарва повече от година в Нова Зеландия, върнато е в България на 16 април м.г.

"Баща ми първо каза, че ще отидем в Макдоналдс, а на дядо ми - че отиваме в Слънчев бряг.  Взехме такси и отидохме до центъра /бел.ред.в Бургас/, хапнахме по един макдоналдс и тогава с друго такси отидохме на летището. Не разбрах точно какво става. Качихме се на самолет и все още не разбирах какво точно се случва.
Кацнахме в Лондон, после в Хонг-Конг. В Нова Зенландия пристигнахме на летището в Окланд, минахме нормално през терминала и Гранична полция. На паркинга татко имаше кола. Живяхме в малко градче Хънтли, там срещнах най-добрия си приятел".
Това разказа пред 12-годишният Георги Бакалов, който бе отвлечен от биологичния си баща Гари Ардерн от Нова Зеландия на 26 март 2011 г.,  предаде в. "24 часа".

Детето е изведено през Бургаското летище без никой да поиска документ,че майката Петра Бакалова дава съгласието си за пътуването на момчето. То прекарва повече от година в Нова Зеландия, върнато е в България на 16 април м.г.
Днес в Бургаския окръжен съд бе насрочено дело за похищението на момчето, подсъдим е бащата Гари Ардерн, обвинен по чл.142, ал.2 от НК - за отвличане на непълнолетно лице. Мъжът обаче не бил призован от тамошните власти и най-вероятно ще бъде съден задочно.
Ход на делото не бе даден, тъй като се очаквала съдебна поръчка от Нова Зеландия. Тя трябва да изясни имат ли сключен брак майката и бащата на малкия Георги. Неговият 
дядо Георги Бакалов твърди, че дъщеря му Петра не се е женила за новозенландеца. По делото обаче имало събрана информация, че българката и чужденецът са сключили брак в църква в Шотландия. 
"Този брак се признава за официален, защото в Англия всяка по-голяма църква има право да сключва официално брак. 
Все пак става дума за чужд гражданин, в досъдебното производство има пропуски, които трябва да се изяснят", коментира адвокат, нает да представлява новозенландеца, който пожела анонимност.