Зов за помощ! Подай ръка на малката Татяна

Мисия Бургас

02-10-2013, 14:45

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спешно! 10 дни до операцията на Таня, трябват още 14 хил. лв.

9-годишното момиченце се нуждае от изключително важна за нея рехабилитация в Полша, но за да замине са й нужни 5 500 евро, с които семейството не разполага

Едно 9-годишно дете има нужда от вашата помощ. Татяна Мищенко се нуждае от изключително важна за нея рехабилитация в Полша, но за да замине са й нужни 5 500 евро, с които нейната майка Мария не разполага. Детето е родено нормално, имала е сестра близначка, която, за съжаление, почива на петия ден след раждането, а Татяна оцелява, но с тежки здравословни проблеми. Лекарите поставят диагноза детска церебрална парализа с квадрипареза, хидроцефалия и симптоматична епилепсия. Малката Татяна има изключително желание да проходи, но за съжаление нейното семейство не разполага с необходимите средства за лечението й.

Затова близки и приятели организират изложбата, на която щедро за каузата са дарили свои картини български художници. Средствата, събрани от продажбата, ще постъпят за така нужната рехабилитация на Татяна. Свои платна за каузата са дарили едни от най-талантливите творци в Бургас. Художниците Атанас Стоянов, Жеко Стоянов, Анета Краева, Роджър Краев, Румен Статков, Йордан Ангелов, Лора Янева, Добрин Вътев, проф. Христо Цацинов от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, Веселин Дамянов – Вес, Галя Иванова и Елена Арнаудова, са сред благодетелите застанали зад благотворителната инициатива. Освен картини в нея бургаската подгласничка на “Мис България 2013” Даниела Неделчева ще дари свои рокли.

Откриването ще се състои утре от 18.00 ч. в Културен център “Морско казино”.