Самоубиецът бил безработен и отчаян, майката открила трупа (обновена в 12.30 ч)

39-годишният Емил бил затворен и тих

39-годишен мъж е скочил от висок жилищен блок в центъра на Пловдив. Фаталното падане е станало през нощта на ул. "Капитан Райчо" №70. Трупът е откаран в Съдебна медицина.

Мъжът се казва Емил Ситнов, бил безработен и живеел с майка си.

Драмата се случила в малките часове на нощта - Емил е полетял от 14-ия етаж на блока, а тялото му направо е помело климатик на апартамент от по-долните етажи, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Тялото открила майката Иванка Кузманова към 7,20 часа тази сутрин. Жената се събудила през нощта и като не видяла сина си, станала. Тогава видяла трупа, размазан до неузнаваемост. Тази сутрин беше пребледняла, не е на себе си, сподели домоуправителят на блока. Бях на смяна тази нощ, но аз нищо не чух, вайка се мъжът.

Емил бил тих, скромен, учтив, леко затворен, описват го съседи. Доскоро работел като асансьорен техник. Напоследък обаче нямал доходи. Преди три месеца починал пастрокът на младия мъж - Васил Андреев.

Семейството било сплотено. Емил и Васил облагородили мястото пред блока. Двамата били много близки. Съседите си обясняват фаталното решение с крайно отчаяние, макар че самоубиецът нямал видими признаци на депресия.

Това е вторият случай за тази седмица в града. Преди три дни 34-годишната Веселина Андонова се самоуби като скочи от блок на ул. "Преспа". Тя остави прощално писмо, адресирано до полицията. В него пише, че е взела решение да се самоубие, тъй като е отчаяна от живота. Нямала повече сили да се бори. Посланието й бе намерено в дамската чанта.