Заетостта в Бургас се вдига до предкризисното ниво

След три пълни години на спад коефицентът на заетост у нас е тръгнал нагоре, твърди икономистът Петър Ганев

В нови изследвания на Института за пазарна икономика Бургас отново е посочен като добрия пример. След три пълни години на спад коефицентът на заетост у нас е тръгнал нагоре, твърди икономистът Петър Ганев. Според него това е солидно доказателство, че възстановяването на пазара на труда е започнало, но е спорно дали тази тенденция ще се запази на фона на забавящата се икономика.

"В Южна България най-бързо се възстановява пазарът на труда в област Бургас, където има реални шансове в края на тази година заетостта да достигне предкризисните си нива", казва още Петър Ганев.

Бургас се споменава  с добро в още едно изследване на ИПИ, в което чрез анкета е взето мнение от 1680 фирми от цялата страна. То е озаглавено "Работа на местната администрация и възприятия за корупция - мнението на бизнеса":

http://ime.bg/bg/articles/rabota-na-mestnata-administraciya-i-vyzpriyatiya-za-korupciya-mnenieto-na-biznesa/

"Струва си да се отбележи, че за втора поредна година Бургас е сред трите най-високо оценени области по отношение на взаимодействие с администрацията", пише в изследването, в което Бургас е получил най-висока оценка в категорията "Неподкупност".