Озаптяват пияните англичани със строг режим в магазините за алкохол?

Те са само 5% от всички летовници, но отблъскват останалите туристи с разюзданото си поведение

Да се регламентира или направо да се спре свободната продажба на алкохол са част от предложенията за решаване на проблемите за прекаляващите с чашката в Слънчев бряг. 

С помощта на държавата и представители на туристическия бранш се обмислят мерки за спиране на проблемите с алкохолния туризъм в морските ни курорти.

ВИЖ ПИЯНСКИТЕ ИЗЦЕПКИ НА АНГЛИЧАНИТЕ 

Английските туристи са само 5% от всички летовници, но имено те правят най-лошо впечатление и отблъскват с поведението и държането си другите, които не създават проблеми, коемнтират от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

Специалистите в областта търсят варианти за решаване на проблемите с гостите от Острова. Част от предложенията са в супермаркетите на туристическите ни комплекси да се регламентира или направо да се спре свободна продажба на алкохол, съобщава в. Монитор.

Бизнесът по морето има много по-голям интерес към източните пазари, отколкото към малка таргет група, която повече вреди, отколкото помага за развитието на туризма у нас, смятат още от асоциацията.

Както Burgasutre писа в понеделник вечерта Би Би Си излъчи лентата на журналистката Стейси Дули за алкохолните турове в най-посещавания курорт у нас Слънчев бряг. "Пиячка, обиколки по баровете и България" предизвика голям обществен отзвук.

Кметът на Несебър изрази мнение, че зад филма стоят чужди интереси на конкурентни дестинации, които се притесняват от бързото развитие на комплекса. Николай Димитров определи кадрите като тенденциозни. 

Хотелиери от курорта пък се обединиха около мнението, че скандалната лента няма да повлияе на сезон 2014.