Бургас е отличник по антикорупция

Мисия Бургас

05-10-2013, 08:26

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заетостта в Бургас се вдига до предкризисното ниво

Резултатите са на база анонимно анкетиране сред местни фирми и частни предприемачи

Бургас е отличник в категорията "Антикорупция", сочи изследване на Института за пазарна икономика. Морският град е получил най-високата оценка по отношение "неподкупност" в общински институции.

Резултатите са на база анонимно анкетиране сред местни фирми и частни предприемачи. Проучването е било на тема "Работа на местната администрация и възприятия за корупция - мнението на бизнеса", предаде в. "Стандарт".

То е извършено сред обощ 1680 фирми от цялата страна, но аналаизът е показал, че Бургас води категорично в категория "неподкупност". "Струва си да се отбележи ,че за втора поредна година Бургас е сред трите най-високо оценени области по отношение на взаимодействие с администрацията", пише в изследването на Института за пазарна икономика. 

Както Burgasutre писа вчера стана ясно, че заетостта в града е додтигнала нивото си отпреди кризата. След три пълни години на спад коефицентът на заетост у нас е тръгнал нагоре, твърди икономистът Петър Ганев. Според него това е солидно доказателство, че възстановяването на пазара на труда е започнало, но е спорно дали тази тенденция ще се запази на фона на забавящата се икономика.