Общината отпусна 3 000 лв. на Милен, който се бори с рак на стомаха

Втори шок в семейството - малката му дъщеричка е с диагноза муковисцидоза

3 000 лв. еднократна помощ отпуснаха бургаските общински съветници на Милен Генов, който почти 1 г. се бори с коварната диагноза - рак на стомаха.

Както Burgasutre писа 33-годишният баща на две деца замина за немска болница в началото на годината, където мина девет цикъла химиотерапия.

След първите шест докторите препоръчали операция - експлоративна лапаротомия. Заради дългове към болницата обаче интервенцията не е била извършена. 
Събирането на парите отне месец на бургаското семейство. Забавянето обаче направи невъзможно извършването на операцията и се наложили още три цикъла химиотерапия, които приключиха през септември. 
“Операцията е абсолютно наложителна, като преди нея на Милен трябва да се направи гастроскопия и компютърна томография. По предварителна информация нужната сума е 13 000 евро”, пише в решението на общинския съвет.
Преди малко повече от месец семейството получи още един тежък удар с новината, че по-малкото момиченце на Милен - Доротея на година и десет месеца, страда от рядкото и тежко заболяване – муковисцидоза. Това допълнително утежнява бюджета на двойката, тъй като се налага постоянна терапия за детенцето.

За да помогнете на Милен изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS MILEN на номер 17 777

Дарителската банкова сметка е:
Титуляр: Милен Людмилов Генов
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG09 UNCR 7000 1520 8218 77
BIC: UNCRBGSF

За повече информация може да се свържете с Мария Генова - съпруга на Милен, на телефон 0897 822 445.