Дай шанс на Милен да се пребори с рака SMS на 17 777

За да му помогнете, трябва да изпратите съобщение с текст DMS MILEN на 17 777.

Бургазлията Милен Генов, който се бори с тежката диагноза рак на стомахавече има ДМС номер, на който се събират средства за лечението в немска клиника. За да му помогнете, трябва да изпратите SMS с текст DMS MILEN на 17 777. 

В момента Милен вече се намира в клиника в Германия, където го очакват серия изследвания и според резултатите ще може да се планира адекватно лечение, съобщиха за Burgasutre негови близки. Плътно до него в момента в болницата в чужбина е майка му, докато съпругата му се грижи за двете им малки дечица в Бургас.

"Цялата одисея се започна много отдавна. С ходене по доктори, лежане в болница - и така в продължение на 2 години. В края на краищата болките му станаха толкова нетърпими, че той отиде в началото на септември миналата година във ВМА. Правиха му изследвания и всеки път му казваха различни неща, от които може да изпитва тези болки. И така до края на ноември, когато решиха да му правят операция за язва в стомаха. При нея установиха, че язвата всъщност е злокачествен тумор и го отстраниха", разказва Гергана Стоилова, сестра на съпругата на Милен.

Това обаче не е краят на изпитанията за младия баща и семейството му. Лекарите откриват много разсейки по другите органи в коремната кухина.

"Изписаха му химиотерапия за провеждане в Бургас, но не му дадоха шансове за успех", допълва разказа си Гергана.

За да спасят живота му, близките веднага правят проучване за лечение в чужбина, откъдето им отговорят, че има надежда и Милен може да се оправи. Финансирането обаче се оказва непосилно за роднините и приятелите на Милен и те стартират кампания за набиране на средства, първо по банков път, а сега и чрез есемеси. В момента близките чакат с надежда за добри новини резултатите от първите изследвания в немската болница, след което ще може да се планира лечение. 

"Милен е в Аугсбург. Първоначалната сума сме я събрали от познати, приятели и дарителската сметка, но ще има нужда от други средства, за да се продължи лечението", допълни Гергана.

Както вече писахме подкрепа за кампанията на Милен още в началото й даде тийн идолът Рафи, който разпространи апел към последователите си във Facebook да подадат ръка на младия бургазлия.

Повече информация за SMS кампанията може да намерите в сайта на DMS тук.

Дарителска сметка в Централна Кооперативна Банка – клон Бургас

BG48CECB97904057167200

BIC: CECBBGSF
МИЛЕН ЛЮДМИЛОВ ГЕНОВ

За връзка със семейството, може да потърсите съпругата на Милен на номер 0897 822 445.