Уволнения заради купени шофьорски книжки?

Скандал заради купуване на шофьорски книжки наложил чистка сред шефове на ДАИ

Транспортният министър Данаил Папазов заяви пред БНР вчера, че са установени сериозни нарушения във връзка с разкрита схема за купуване на шофьорски книжки в ИА “Автомобилна администрация“. По думите му тран­с­пор­т­ното ведом­с­тво е амбицирано да прек­рати корупцията при издаването на книжки, раз­решител­ните и провер­ките на пътя. Заради нарушенията ще бъдат сменени всички регионални шефове на ДАИ, а звената ще бъдат зак­рити, допълни още Папазов.
„Сериозни нарушения има при провер­ката на изпитите за шофьор­ски книжки. Главно са попълвани пред­варително лис­товки, раз­давани са по специален начин. Пред­полагам, че следващата сед­мица новият шеф на ИА „Автомобилна админис­т­рация“ ще ви даде под­робна инфор­мация на прес­кон­ферен­ция“, изтъкна той.
Според министър Папазов доста хора са взимали прак­тически книжки, без да имат уменията за шофьор. Може би са попъл­вали пред­варително всички лис­товки и може би са си вземали по-леко изпита, пред­полагам не без­п­латно, срещу някаква услуга на съответния изпитващ, заяви Папазов. Всички, които работят в областните управления, ще бъдат сменени, ще бъдат закрити и регионалните звена, за да се види, че вед­нъж завинаги трябва да се спре с тези действия. Корупцията при книж­ките и раз­решител­ните, както и при провер­ките на пътя трябва да спре, категоричен е минис­търът.