Подхванаха "Димитър Талев", да се готви "Васил Априлов"

Мисия Пловдив

07-10-2013, 12:22

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затварят за движение надлез "Скобелева майка"

Започна се! Пълна промяна за ул. "Богомил"

750 000 лв. ще излезе ремонтът на пътя към Овощарския институт

Ремонтът на улица "Димитър Талев" започва днес с отнемане на асфалта и премахване на банкетите. От сряда пътят ще бъде затворен за близо 2 месеца. Това обяви кметът Иван Тотев, който направи символична първа копка на реконструкцията. Работата започва от табелата на града след Овощарския институт и ще върви навътре към кръстовището с ул. "Александър Стамболийски".

Това е една от най-натоварените пътни артерии, но е в окаяно състояние. Затова имаше известно социално напрежение. Това ни накара да пренасочим парите от ремонта на надлез "Скобелева майка", където има алтернатива за преминаване към тази отсечка и ул. "Богомил", коментира градоначалникът.

Той уточни, че реконстукцията на пътя за Овощарския ще струва над 750 хил. лева. Освен нова настилка тук ще бъде инсталирано и улично осветление. То ще зарадва всички, които минават често по шосето на път за вкъщи, за вилата или по работа, заяви още градоначалника. Тотев загатна, че скоро предстои и първата копка на реконструкцията на моста на булевард "Васил Априлов".