КТ"Подкрепа" консултира бургазлии в центъра на града

Изнесена консултация на синдиката съветва бургазлии за основните им права на работното място в центъра на града

Гражданите не познават правата си на работното място, но по-трагичното е, че не желаят да ги научат, особено младите хора, заяви за радио „Фокус” председателят на местната структура на КТ „Подкрепа”, Иван Костадинов.

Изнесена консултация на синдиката съветва бургазлии за основните им права на работното място в центъра на града. Инициативата е посветена на 7 октомври - Световния ден за достоен труд. Консултациите се дават от специалисти в различни области към КТ „Подкрепа”. При започване на работа е необходимо трудовият договор да бъде регистриран три дни по-рано в НОИ, след което работника да го получи. Едното изискване е заплатата да бъде вписана в договора и тя да отговаря на предварителните договорки, тъй като в края на лятото от синдиката са попаднали на случаи, в които граждани не са получи суми, които са били договорени устно с работодателя. При започване на работа е необходимо, гражданите е необходимо да бъдат запознати с безопасните условия на труд.
„Освен права, работещите имат и задължения. Както не знаем правата си”, така не знаем и задълженията си, обясни още Костадинов.