Обсъждат визията на община Карнобат

Водещ принцип при разработването на общинските планове е партньорството с широк кръг заинтересовани страни – организации, институции, икономическите и социалните партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината

Обществено обсъждане на плана за развитие на община Карнобат за периода 2014-2010 година ще се състои на 9-и октомври в града.

По време на срещата ще бъдат представени визия, цели и приоритети за постигане на стратегически цели, свързани общо от стремежа към по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие.

Общинският план за развитие се разработва за 7-годишен период на действие, който съвпада с периода на действие на областната стратегия за развитие, като следващият планов период обхваща 2014-2020 г. Водещ принцип при разработването на подобен род проекти е партньорството с широк кръг заинтересовани страни – организации, институции, икономическите и социалните партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината. Предмета на настоящата процедура е да се разработи Концепцията за пространствено развитие на община Карнобат, която да определи стратегията за пространствено развитие на територията й и връзките със съседните общини с хоризонт на действие 2025 г., информират от местната администрация.От там допълват, че всеки, който желае и има отношение към темата може да вземе участие в дискусията.