Привличаме корейски туристи с алтернативен туризъм

Туризъм

09-10-2013, 18:42

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дейли мейл: Алкохолният туризъм е най-лошата реклама за България

Ръстът им за последната година е с 20 %

"Бургас като регион, предлагащ различни форми на алтернативен туризъм, ще бъде изключително атрактивен за корейските туристи". Това заяви по време на протоколна среща с кмета Димитър Николов новият посланик на  Република Корея Н.Пр.Шин Менг-хо .

Николов запозна дипломата с възможностите, които предлага областта като курортна дестинация, акцентирайки върху културния, археологически, религиозен, еко, винен и спа туризъм.

По време на срещата бе обсъдено и предложението Бургас да стане домакин на българо-корейски туристически форум, на който да се представят разнообразни туристически пакети.

"За корейските туристи ще е удобно да изберат нашия град, тъй като корейските авиолинии изпълняват редовни линии до международното летище в Истанбул, а пътят до Бургас е само 3 часа", разясни кметът Николов. Той допълни, че има възможност да се преговаря с Летище Бургас и за чартърни полети Истанбул- Бургас на преференциални тарифи.

"Интересът на корейските туристи се увеличава. Ръстът за последната година е с 20 %", потвърди Негово превъзходителство Шин Менг-хо.