Само в Plovdivutre: Протестиращи плашат с висене от мост на магистралата

СНИМКИ: Вандали са разпокъсали българското знаме на центъра

Протестиращи от Пловдив са решени да увиснат на един от мостовете на АМ "Тракия". Идеята се обсъжда тази вечер сред недоволните, събрани на пл. "Стефан Стамболов".

Затова няма да е нужно да се иска разрешение от институции, каквото е необходимо за затваряне на АМ "Тракия". Утре в 17 часа решаваме дали да блокираме магистралата и какво предприемаме, каза за Plovdivutre.bg Христо Марков – един от лидерите на протеста в града.

Ако "Тракия" бъде затворена, без да имаме разрешение, това може да се счита за терористичен акт от наша страна. На пътя може да се случи и инцидент, коментираха протестиращи.

Тази вечер 10-ина души се събраха, за да изкажат недоволство от решението на Конституционния съд, с което Делян Пеевски остава депутат. Наглостта няма граници. След като вчера върнаха Пеевски, днес в Пловдив ни сложиха заместник-областни управители от ДПС и БСП, заяви Албена Хинкова.

Малко сме, защото сред хората има апатия, умора и не вярват, че нещо ще се промени. Така обясни малкото протестиращи Людмил Колчев.

Вместо скандирания, звучеше песента Вятър ечи, Балкан стене. Вместо цял трибагреник, стоеше окъсано знаме. Вчера групата заварила българския флаг осквернен. През нощта голяма част от знамето е било скъсано и демонстративно увито в центъра на масата на протестиращите.

За вандалския акт са уведомени полицията и прокуратурата.