Марк Зукърбърг изкупува къщите на съседите си

Собственикът на Facebook е платил общо 30 млн. долара за 4 съседни имота, но не планира да живее в тях

Марк Зукърбърг е закупил четири жилища, намиращи се в непосредствена близост до огромната му къща с пет спални в един от най-шикозните квартали на Пало Алто.
Собственикът на Facebook е платил общо 30 млн. долара за къщите, пише dailymail.co.uk, цитирайки Mercury News. Според запознати със сделката Зукърбърг не възнамерява да строи собствен Тадж Махал, а само ще отдава под наем жилищата на семействата, които са живели в тях. 

29-годишният мултимилиардер взел това решение, след като разбрал, че в съседство ще бъдат изградени къща и огромен супермаркет.

Сред озеленените улици на Пало Алто живеят още директорът на Yahoo Мариса Майер и Лари Пейдж от Google. Стив Джобс също е имал къща там. Лари Пейдж бе първият, който преди няколко години си купи четири съседни имота в един от модерните, но стари квартали на Пало Алто. На земя с площ от 6000 кв. фута той строи огромно имение.

В продължение на много години Марк Зукърбърг е живял под наем в модерни квартири. Наскоро той разкри, че преди две години е платил 7 млн. долара за имота си в Crescent Park в Пало Алто с площ 5000 кв. фута. Там той живее с жена си Присила Чан. Зукърбърг, чието богатство се оценява на 19 млрд. долара, притежава жилище и в Сан Франциско.
Бясното харчене на Зукърбърг започва още през декември миналата година, когато публичните регистри показаха, че жилището зад неговото е било продадено на лице, свързано с Iconiq Capital. Това е фирмата, която управлява финансите както на Зукърбърг, така и на други влиятелни личности.
След това през миналия месец още две жилища зад това на Зукърбърг и още едно в съседство с неговото са били купени от свързани с Iconiq лица.
Зукърбърг е платил различни суми за всяко едно от жилищата. Само едното от тях – с площ от 2600 кв. фута - струвало 14 млн. долара. Брокерът в Sereno Group Джеймс Янг казва, че цената на имота е абсурдно висока, дори и за този скъп квартал. Според него тя е и логична, защото сигурно толкова би получил някой, който не иска да продава жилището си.