Борисов: Правителството да си ходи, след комунистите винаги идват катастрофи

Това правителство трябва да си ходи час по-скоро, защото е вредно за България

Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, пише "Сливен днес и утре online". 
Лидерът на ГЕРБ и бивш министър председател Бойко Борисов присъства на Кръгла маса за еврофондовете, която се провежда в Сливен по инициатива на ГЕРБ и с подкрепата на фондация “Ханс Зайдел”. На форума присъстват зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, народните представители Десислава Танева и Галя Захариева и др.
“Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни входове, откъдето трябва да влизат управляващите. Всъщност това, откъде влиза Орешарски, показва, че той не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан” – коментира Борисов.
Бойко Борисов кометира още: 

"Тези хора трябва час по-скоро да си ходят. БСП и Сергей Станишев нямат нито един спечелен избор срещу мен; досега винаги съм ги бил. Нито Местан има победа срещу мен, нито Сидеров има победа срещу мен, каза Борисов. Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфрид Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а “Атака” излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. “Атака” е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време – ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро”.

"В ГЕРБ са събрани най-добрите експерти. Имаме пълното право да се гордеем с всичко, което направихме за последните четири години в сектора на земеделието и европейското финансиране". 
„За четири години направихме много за животновъдите, зърнопроизводителите, пчеларите и всички други сектори. Направихме толкова, колкото предните не са успели да направят за 20 години. Виждате и пътищата. Как може да се каже на магистрала „Тракия”, че не е добра, след като вече се пътува за няколко часа от София до морето; след като Сливен вече си има море, и всичко е заради магистралата, която ние построихме”.

"При нас усвояването на европейските средства беше в пъти повече. При ГЕРБ са усвоени над 40 % от средствата, които Европа е предвидила за България". 
“А сега какво се случва? Те лъжат, че усвояват. Просто в момента пристигат фактурите за построените от нас “Тракия”, “Струма”, “Дунав мост 2″ и всички други проекти. Орешарски има наглостта да каже, че положението било добре. Ами как да бъде добре, след като само лъжеха, че за три – четири месеца ще направят чудеса. Всеки ден сипят само обещания след обещания, а приходните агенции летят надолу. Орешарски призна, че 50 % е контрабандата – ами нали щяха да я спрат само за месеци, коментира Борисов.

“Само преди дни Европейската комисия им каза, че тунелът под Шипка и Околовръстното на София ще продължат да се строят, само когато осигурят финансиране”. “Европейците са културни; когато искат да ти кажат, че нещо не върви както трябва, ти пишат доклад за напредък и ти казват всичко, което не си свършил. Когато искат да ти кажат, че няма да ти дадат пари, докато не намериш кофинансиране, ти казват, че има несъответствие. При идването на ГЕРБ на власт, всички еврофондове на сегашните управляващи, бяха тотално спрени. Ние ги възстановихме, на нас ни отне само няколко месеца, за да възстановим доверието на Брюксел, и парите бяха пуснати. Но заради днешните управляващи виждате какво предстои на България”.
"Това правителство трябва да си ходи час по-скоро, защото е вредно за България." “Ето, сега уволняват масово всички кадърни експерти. Тук в залата са почти всички бивши шефове на земеделските служби от цялата страна; тези хора вдигнаха десет пъти приходите от наем на поземления фонд в цялата страна, а те ги уволниха. Защо? Какво са им направили; те са работили за държавата и за хората. Защо смениха Порожанов на Фонд “Земеделие”? Той е перфектен специалист и дори не е партиец; с какво им пречи човекът”.

“Ние работихме с всички кадърни хора; не сме уволнявали никой, който работи, а те навсякъде назначават криминалинки. Дори по върховете на енергетиката”.

Борисов се обърна към всички бивши шефове на земеделските служби и ги призова всеки ден да се срещат с хората в регионите, да им доказват колко ние сме добри и да им помагат в решаването на всеки проблем. “Живот и здраве, и търпение, това искам от вас. Народът ни даде това, което заслужавахме. Първа сила сме на изборите, пак ги победихме. Затова трябва да имате самочувствие. ГЕРБ направи много добри неща за България и за българите и ще дойде ден, при това много скоро, и вие ще бъдете справедливо възстановени по местата си. Защото ние винаги сме давали шанс на най-кадърните и на най-способните експерти”.

“Станишев и това управление се борят за всеки ден, да останат на власт, за да откраднат колкото могат повече”.

Виждате им далаверите, които са продължавали с години; вадят пари от “Пловдивския панаир”, завъртат ги, и те се връщат при Моника. И това са схеми, които са продължавали години. Само че в Австрия, който е виновен, е осъден, а тук – не. И тези хора ще ни критикуват нас? Договореното от мен като премиер европейско финансиране за България е много повече от следващия програмен период. Цифрите са официални и всеки може да ги види”.

“Нужни са избори час по-скоро. Иначе после ще ни трябва много време, за да се оправи България”.

След комунистите винаги после идва катастрофа и няма кой да я оправя. После винаги е по-трудно и минава много време. Тези хора вече четири месеца, само говорят глупости, за полети, с които аз съм проверявал изграждането на “Тракия”, за разни инициали. Днес говорят за такива неща, а защо при тройната коалиция, която Румен Овчаров беше вицепремиер, и Вальо Топлото написа “Р.Овч.” не направиха анкетна комисия, кой стои зад тези инициали. Единственото, което могат, е да хабят енергията на обществото, вместо да продължим започнатото от нас и България да се измъкне от кризата.”