Цонко Цонев и Иван Портних, ще представят морски дарове в Албена

Мисия Добрич

13-10-2013, 09:09

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цонко Цонев - най-добър кулинар на Х-то издание на Мидения и рибен фест 2013 /СНИМКИ/

Днес в курорта се открива годишната среща на местните власти с централна власт

Кметовете на Каварна - Цонко Цонев, и на Варна - Иван Портних, ще поднесат приятна изненада на колегите си и гостите по време на Годишната среща на местните власти, която ще се проведе в Албена, пише "Стандарт".

"Аз и колегата от Варна на съвместен кулинарен щанд ще представим морски дарове, които са произведени на територията на нашите общини", разкри Цонко Цонев. За себе си той добави, че ще представи мидената ферма "Дълбока", като на щанда ще има шишчета, кюфтенца и други вкусотии от миди, а Портних ще презентира произведени във Варна рапани и калмари.

Ежегодната среща на местната и централна власт ще се проведе от 13 до 15 в Албена, като още в първия ден председателят на УС на Националното сдружение на общините и кмет на Пазарджик Тодор Попов и министър-председателят Пламен Орешарски ще подпишат Споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ. В рамките на час и половина е планирана дискусия, на която освен премиера ще присъства и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и кметовете на общини в страната ще поставят директно своите въпроси.

В следващите дни на срещата в рамките на различните панели участие ще вземат вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, както и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Участие в годишната среща на българските местни власти ще вземе и Зарюс Гайдис - пълномощен министър и временно управляващ Посолството на Литва в България.