Детската забавачка в Царево поема още 54 малчугани

Туризъм

15-10-2013, 13:47

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паркът на Царево блесва обновен и модерен с проект за 300 хил. евро

Общата стойност на инвестицията възлиза на 500 хил. лв.

Кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев и директорката на ОДЗ „Ален Мак" Недялка Градева прерязаха лентата на новопостроеното разширение на детската градина. На събитието присъстваха още общински съветници, експерти от общинска администрация и граждани. Общата стойност на обекта е 500 хил.лева, изграден със собствени бюджетни средства. В тази сума влиза проектиране, изграждане и обзавеждане на новото крило.

Реализирането на този проект бе наложено от недостатъчния капацитет на съществуващата сграда на ОДЗ „Ален Мак". Разширението на детската градина представлява двуетажна сграда в която се помещават една яслена и една подготвителна група за 54 деца. Така капацитета на сградата с новото крило се разширява и достига 217 деца. За всяка една от двете нови групи има изградени обособено спално помещение, зала за занимания, детски кът с мини кухня, санитарни възли, разливна за храна и гардеробна.

„Благодаря на всички, които спомогнаха да се реализира този проект навреме. Благодаря и на директорката за съдействито и контрола, който положи при изпълнението му. Това е само малка част от нещата които се опитваме да направим за децата в Община Царево.”, заяви инж. Лапчев.

Че инвестицията на Община Царево си е струвала, се убедиха гостите на тържеството. Те разгледаха новото крило и останаха впечатлени от съвременните условия, които предлага. Малките палавници се представиха чудесно с кратка програма и потвърдиха, че те са цветята и бъдещето на Царево. След представлението кметът Лапчев им подари 32 инчов телевизор, на който да гледат детски филми, и пожела на малките палавници весело настроение и много звънливи гласчета.

Огромно „Благодаря!" за всичко това към Община Царево отправи директорката Градева. „Вие дадохте възможност на децата да се обучават и възпитават в просторна и модерно обзаведена сграда”, каза тя.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Стоян от църквата „Св. цар Борис – Михаил” в Царево.