Организирани групи тровят масово кучета и котки

Хвърлят отрова във вечерните часове в Смолянско

Убийци на животни, които се движат с две смолянски коли, тровят кучета и котки във вечерните часове в Джебел. Вероятно хвърлят отрови и в други населени места". За това алармираха разтревожени жители на Джебел, съобщи 24rodopi.com.

Гражданите успели да запишат номера на едната кола - СМ 46 86, но не запомнили буквите в края на табелата. Били СМ или МС.

„В събота в 7 часа вечерта мина оранжев „Шевролет". Вътре бяха мъж и жена, като тя беше с очила. Колата обиколи блоковете около гимназията и техникума и видяхме, че отвътре хвърляха храна. Не предполагахме, че е отрова. Три котки умряха. Мисля, че и кучета ядоха и вероятно също са мъртви. Успяхме обаче да спасим едно малко коте", разказа свидетел на случилото се.

Жена от Джебел разговаряла с хората от смолянския автомобил, като те й обяснили, че са от дружество за защита на животните и прибират женските кучета. Но в крайна сметка се оказало, че прибират всички кучета.

„В неделя към 17 часа пък се появи червената кола, на която записахме номера. В нея имаше само един мъж. Докато в събота не знаехме, че тровят в животни, в неделя тръгнахме след колата, но тя бързо напусна района. Никога няма да забравя как предната вечер жената хвърляше храна и котките умираха бързо. Всички умъртвени кучета бяха са с пяна на устата, а изпражненията им - като диария", разказаха още жителите.

Днес са намерени умрели кучета до павилиона срещу СОУ „Христо Ботев", както и до контейнера до блоковете в близост до гимназията.