Фейсбук осъди палача от Тополово

Извергът Райчо е убил кучето и го заровил в яма

Райчо Иванов от Тополово е убил кучето и го е заровил в яма. Животното бе предадено на изверга след като той го бе завързал на колата си и го влачи по улиците на селото.

Един от свидетелите на гледката се опитал да спре извършителя, но той изскочил от колата викайки: "Кучето трябва да се мъчи", след което потеглил отново.

След извършен оглед на местопроизшествието трупът на кучето е изпратен за ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и по какъв механизъм са му били причинени. Чака се становище.

Извършени са разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив.

Според Наказателния кодекс,  който прояви жестокост към гръбначно животно, като му причини смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Прокуратурата е започнала проверки по случая.

Над 1600 души покрепиха новосъздадената група в социалната мрежа Фейсбук „Затвор за Изчадието влачило кучето от с. Тополово, Пловдивско”. Виртуалните активисти са категорични, че: Райчо Иванов, извергът влачил кучето трябва да понесе последствията от извършеното престъпление!!!

Случаят, който взриви интернет пространството и провокира недоволството на защитниците на правата на животните, все още поражда бурни коментари:

Благодаря Ви за всичко, което правите! От три дни нямам покой, дъхът ми спира от мъка и болка. Аз имам 6 кучета и две котки и като знам с каква любов и преданост даряват стопаните си, не знам какъв човек трябва да си, за да причиниш такова нещо на това същество, което те обича безрезервно. Затвор за този изрод.

Не доумявам как може някой да му върне кучето на забележете "СОБСТВЕНИКА" !!!!?? Все едно да върнат дете на педофила дето се е гаврил с него !!! Що за идиоти има ?

Всеки престъпник, посегнал на човек, е започнал с агресия върху животни. Полицаите трябва да са наясно с това, както и с факта, че ЗЗЖ е закон, който трябва да се спазва така, както всеки друг.

ох.....как ми се иска на тоя "мъжкар" да му покажа какво е мъка.............омръзна ми такива комплексари да показват мъжествеността си пред по слабите от тях........бих го рязала парче по парче.......

На мръсника долен изрод,изчадие,изверг с регистрационен номер РВ 5730АР, му пожелавам на него и семейството му най лошите неща на света! Да се разболеят от най гадните болести и да се влачат по корем и молят за помощ!
Да пукнеш в адски мъки изроде!

Страницата е пълна със снимки на зверството и самия на Иванов. Множество потребители изказват своите съмнения относно съдбата и местонахождението на животното и насилника, действията на институциите възможностите за постигане на справедливост:

Няма смисъл само да си пишем тука и да се възмущаваме. Моля, всеки, на който му е мъчно и болно за това животно да напише до Прокуратурата в Асеновград, най добре в писмо с обратна разписка или по куриер и да попитаме всички заедно,колкото се може повече хора ЗАЩО кучето е върнато обратно на мъчителя му.

Кучето вероятно е било мъртво в следствие действията на селянина Райчо, и за да избягат от отговорност общинарите и кмета (защото прилагането на закона зависи от тях), замазват. Закарано в незнайно коя клиника и лекувано, после върнато на собственика без епикриза и в последствие изчезнало"избягало" - няма следи за малтретирано куче, няма приложими документи, няма основание за дело (снимката на колата на селянина не са доказателство годно за съда).

аз този съд не го разбирам ...значи снимката не е доказателтво .....ами значи той не е влачил нищо ,еми значи всички ние сме за очен лекар,защото лошо сме видяли??????????????