Община Добрич с обновен официален сайт

Нов дизайн, рубрики и информация предлага сайта

Официалната интернет страница на община Добрич е обновена, научи Dobrichutre.bg.. Извършено е технологично подобрение на функционалността, на дизайна и администрирането на сайта. На началната страница е изведена по-видимо обществено значимата информация. Създадена е нова рубрика - "Проектодокументи", тъй като досега всички проекти на нормативни актове и публичните обсъждания се обявяваха в рубриката "Новини". В обновения сайт обсъждането на проекти на документи излиза в акцент и насочва вниманието на гражданите за още по-широко участие в процеса на вземане на решения.
Друга нова рубрика е "Обяви и съобщения". Тя също извежда важна за гражданите информация, досега публикувана в "Новини", при която често се касае за съблюдаване на срокове и други условия. Изцяло на преден план вече са съобщения по чл. 32 от ДОПК до задължени лица по ЗМДТ; по устройство на територията и в направление екология.
В обновения сайт се публикува повече информация и за проектите, които общината е спечелила и изпълнява по оперативните и други донорски програми.
Освен "Фотогалерия", сайтът вече има и "Видеогалерия", в която ще се поместват видеоматериали за Добрич, за различни интересни прояви и събития. Включени са и промени в посока на институционалната идентичност на сайтовете на администрациите, в съответствие с поднормативната уредба на Закона за електронното управление.