Аръков се усамотявал с Куркински?

Артистичната гилдия е силно настроена срещу набедения за нов секссимвол актьор от Белослав, споделя в-к ШОУ. Колегите му го мразели, защото се катерел нагоре с помощта на много по-големи жени или на утвърдени артисти, които го смятали за приятел. Като Башар Рахал, който пък го уредил в сериала “Фамилията”. Ученикът на Стефан Данаилов ходатайствал за Иво пред продуцентите Димитър Митовски и Димитър Гочев и успял да му изкопчи централна роля. След като Аръков получил ангажимента, Башар го попитал на шега: “Няма ли да почерпиш?”. “Е, за какво?! Ти какво общо имаш?”, отвърнал Иво и го подминал.
Поредните известни дами, които Аръков ползва за да си прави ПР, като разказва на журналистите пикантерии от личния им живот са Яна Маринова и Мика Стоичкова.
Яна Маринова е с цели десет лета по-възрастна от него и на всичкото отгоре – щастливо омъжена. По ирония на съдбата, Аръков и Маринова играят съпрузи в сериала “Фамилията”. “Имаме една шега с Яна. Тя ме бъзика, че съм поредният актьор, който се прави на интересен и отрича да е секссимвол. Казах й, че не искам да символизирам секса, а любовта”, разказва мачото в интервю. Яна капитулирала пред романтичните думи и опасен чар на екранната си половинка, макар че се притеснявала мъжът й Тихомир да не научи за авантюрата. Навремето Тихомир Винчев поддържал близки контакти с покойния Георги Илиев и изчезналия през 2003 г. Мето Илиянски. Днес Тишо е собственик на фитнес салон, съдружник е в популярен столичен хотел и има дял в продуцентска къща.
В същото време Аръков демонстрира колко е влюбен в новата си приятелка – Михаела Стоичкова. Двамата обявиха публично връзката си след серия от загадъчни фотоси, публикувани във Фейсбук. Първо Мика пусна снимка, в която крие по-голяма част от лицето на любимия си, а отдолу е написала: "Ах, колко дълго сме живели на сцената в различните спектакли!". Аръков пък публикува снимки с дама, която нарича “Жулиета”. На едната той галантно целува женска ръка и е публикувал сърце под нея. И при двамата схемата е една и съща: малки детайли от любимия човек, в един и същ момент и едни и същи посвещения. Аръков е известен като “поетична” душа и даже посветил стихове на Мика. Месец по-късно самият Иво обяви връзката им в предаването на Росен Петров „Нека говорят” по bTV. “Много съм щастлив, че най-накрая си намерих мястото. Казва се Мика и много я обичам”, заяви той. Няколко дни преди тв признанието Аръков пусна в социалната мрежа поредното романтично послание към новото си гадже: “И толкова си в мене - че се плаша и искам да изчезна! Да се скрия! Но ти си цяла в стъклената чаша на мойте часове… И аз те пия! Във въздуха си, в градските дървета! В тромпета на казиното - по-стройна от бронзовите звуци на тромпета - ти цяла си в нощта ми неспокойна!”
Христо Стоичков обаче бил бесен от избора на дъщеря си. “Какъв е тоя льольо? Откъде го намери?", крещял Модерният ляв на дъщеря си, твърдят близки на семейството пред медиите. Стоичков дори нарекъл сладникавия актьор "женчо". Ицо се дразнел и на постоянните обяснения в любов и стихчетата, посветени на дъщеря му, които Аръков не спира да публикува. "Какъв мъж е тоя, щом пише стихотворения?", чудел се Камата.

Милионерската щерка обаче била пределно наясно, че Иво не е само неин, но си затваряла очите за забежките му. Тя така била полудяла по родения в Белослав младеж, че дори приемала намеците в телевизията за неговата бисексуалност.
Иво е страшно близък с Мариус Куркински. Той играе в постановката “Лодка в реката” заедно с Луиза Григорова, но се усамотявал с Мариус след представленията”, разказват пред “ШОУ” от Малък градски театър „Зад канала“. Именно Куркински му бил помогнал да го назначат в трупата и 25-годишният актьор да се превърне във водеща фигура там.