Миро стана лице на кампания за обновяване на читалището в Добрич

Ремонтът стартира на 1 май идната година

Добричлията Мирослав Димов-Миро стана лице на благотворителна кампания за обновяване на народното читалище "Йордан Йовков" в Добрич, съобщиха от културната институция. 

Тук, в читалище "Йордан Йовков", за първи път осъзнах, че принадлежа на сцената. Това е домът на знанието, културата и творчеството за моето поколение. Това е читалището за децата на Добрич, пише в послание към гражданите Миро, който е роден в добруджанския град.


Припомняме, че читалището спечели проект по схемата за зелени инвестиции на Националния доверителен екофонд на стойност 1 112 000 лева. Според председателя на читалището Юлия Стаматова от дарители трябва да бъдат събрани над 297 000 лева за съфинансиране на проекта. Предвижда се ремонтът да започне на 1 май 2014г. и да приключи след пет месеца. На сградата ще бъде направена изолация на фасадата и покрива, ще бъде подменена дограмата, ще бъде изградена нова отоплителна инсталация. С предприетите енергийно ефективни мерки се очаква читалището да пести годишно над 489 000 киловата или близо 65 на сто от обичайния досега разход на електроенергия.

Първата благотворителна вечер днес се очаква да събере повече от 100 дарители - арендатори, представители на фирми и институции.