Бойко Борисов се срещна с Кристалина Георгиева в Брюксел

Двамата са обсъдили проблема с бежанците

Експремиерът Бойко Борисов се е срещнал с българския еврокомисар Кристалина Георгиева, съобщи самият той във Фейсбук.

Срещата се е провела в Брюксел. Двамата са говорили за ситуацията със сирийските бежанци и как България би могла да се справи с идващата бежанска вълна.

Ето какво написа Бойко Борисов в социалната мрежа:

"Снощи в Брюксел се срещнах с българския еврокомисар Кристалина Георгиева. Обсъдихме ситуацията с бежанците и изразих разбирането си, че Европейският съюз трябва да отделя максимално средства, които да отидат в съседните на Сирия страни, за да може бежанците да остават максимално близо до родината си и тези държави да се справят с нуждите им, вместо хората да са принудени да тръгват към по-далечни страни като нашата.
Кристалина Георгиева каза, че тя като еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи помага на страни като Ливан, Йордания, Турция, Египет, Ирак и колкото повече ЕС им помага, толкова по-малко бежанци тръгват към нас, към Европа.
Според Георгиева работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в бежанските центровете, но още по-важно е бързата регистрация на бежанците."
Според мен обаче българското правителство не може да се справи адекватно с бежанския проблем и с това за пореден път проличава неопитността на премиера Орешарски. В момента в страната цари тотален хаос и затова искаме предсрочни избори и оставка на управляващите."