Сменят името на „Глобул”

Животът

20-10-2013, 10:49

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продават Глобул и Германос

Норвежката "Теленор" грабна "Глобул" за €717 млн.

Веригата магазини “Германос” също ще има друго име

Българският мобилен оператор "Глобул" сменя името си и ще носи името на компанията, която го закупи – “Теленор”, сподели главният директор на корпорацията Стайн-Ерик Велан, цитиран от  "Капитал". Това се очаква да стане окончателно след година както е ставало с всички телекоми, които вече са собственост на норвежката телекомуникационна компания.
“Вниманието ни е насочено към България от доста години и решението ни да навлезем на пазара е дългосрочно. Ако погледнете 14-те страни, в които присъстваме, навсякъде с изключение на една – Малайзия, където собствеността не е 100% наша, брандът на оператора е Telenor. Така че – да, новото име на оператора и тук ще е Telenor.”, разясни политиката на инвестиране Велан.
На смяна на марката ще бъде подложена и веригата магазини “Германос”, които предлагат аксесоарите и техниката на телекома като негов официален представител.
Окончателната трансформация ще се случи едва когато се инвестират достатъчно средства в налагането на “Глобул” като компания и повишаване на качеството. Първата стъпка е подмяната на мрежа, подготвяна през последните месеци.
  Стайн-Ерик Велан обеща да не пести пари, за да направи телекома още по-атрактивен за клиентите. Само след година в сградата на компанията няма да има офиси, а открито пространство, в което да общуват хората.