Адвокат Менков: Срещу клиента ми Цветан Цветанов водят медийна война

Ако той бе извършил всички тези деяния, за които се говори в различни публикации, той би трябвало да има още много обвинения

"Изключително предизвикателство е да се защитава бивш вътрешен министър, особено предвид отправените му обвинения", обяви адвокат Менко Менков в студиото на Нова телевизия.

Според него двете повдигнати обвинения на бившия МВР шеф се изключвали взаимно. Той посочи, че от прокуратурата се чака експертиза от Лондон, назначена по повод незаконните подслушвания, но не знае кога ще бъде готова и какво точно са поискали прокурорите.

Адвокатът категорично заяви, че е убеден в невинността на Цветан Цветанов. Според него, обвинението за отклоняване на искането за подслушване не е истина, защото той е дал такова разрешение и съответният човек е подведен под съдебна отговорност. Менков обаче отказа да обясни какви са били мотивите на вътрешния министър първоначално да откаже използването на СРС-та.

Срещу Цветан Цветанов се води медийна война, каза още адвокатът. Ако той бе извършил всички тези деяния, за които се говори в различни публикации, той би трябвало да има още много обвинения.

Менков се оплака, че слуховете за интимна връзка между него и съдийката Димитринка Ангелова сериозно са разтревожили съпругата му. „Не го приема никак спокойно, никак добре", каза той. Адвокатът обяснил историята и на синовете си - студент и ученик. „Нали знаете колко е трудно да се обясни на децата такова нещо", каза той и допълни, че те все пак са му се доверили, че такава афера не е имало."