Ицо, Мъри и Сашо вдигат Купата на Шампионската лига

Куп звезди ще вдигнат най-големия европейски трофей

Пловдив посреща утре най-авторитетният футболен трофей в Европа - Купата на UEFA Champions League

Най-ценният европейски футболен трофей - Купата на UEFA Champions League - идва в Пловдив утре – 22.10.2013 г., вторник. Купата ще бъде посрещната в 12.00 часа на площад „Централен“ от заместник-кмета по спорт Георги Титюков, от председателя на Комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет Атанас Узунов и от плеяда футболни звезди.

На площад „Централен“ ще бъде единственият българин, който е печелил най-авторитетния клубен трофей – звездата Христо Стоичков. Купата ще бъде посрещната от младата надежда Тодор Неделев, от треньорите на „Ботев“ Пловдив Станимир Стоилов и на „Локомотив“ Пловдив Александър Станков.

Ще присъстват още легендите Виден Апостолов, Георги Славков, Гочо Василев, Динко Дерменджиев, Запрян Раков, Марин Бакалов,  Петър Зехтински, Христо Бонев и др.

Събитието ще донесе близки срещи с Купата и много емоции на футболните фенове и на всички посетители на специалната футболна шатра, в която Купата ще бъде разположена в Пловдив.

Събитието се организира от UEFA Champions League и една от най-големите европейски банкови групи УниКредит.

Качена на атрактивен двуетажен автобус, Купата започна своята обиколка от Берлин на 20 септември. След това премина през Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина. България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година.

Програмата и регистрацията започват в 11.30 часа. До 18.00 часа във вторник 22-ри октомври, освен да видят и да се снимат отблизо с Купата всички посетители в Пловдив ще могат да разгледат и придружаващата трофея богата колекция футболни сувенири и да се позабавляват с интерактивни игри. Входът за всички е абсолютно безплатен.