Търсиш любов по интернет - имаш дълга връзка

Изследването обхваща 2252 човека на възраст над 18 години

Интернет потребителите, търсещи любов се обръщат към уебстранци, предлагащи възможност за намиране на партьор в живота, тъй като това се смята за социално по-приемливо, според проучване на Pew Research, цитирано от PC Magazine.

Изследването обхваща 2252 американци на възраст над 18 години. То показва, че един от десет и 38 процента от необвързаните в момента са изпозвали интернет страници в търсене на партьор. Данните показват още, че 66 процента от хората, имали срещи онлайн, са били и на истинска среща, през 2005 това са 43 процента.

Оказва се, че все по-често разултатът от онлайн срещите е продължителна връзка. Почти една четвърт казват, че са срещнали съпруг/съпруга или партьор чрез сайтовете за срещи, за сравнение - 17 процента през 2005 година.

Обществените нагласи към онлайн запознанствата са станали по-позитивни, но много интернет потребители все още изразяват негативно отношение, констатира Pew. Най-често търсят партньор в интернет хората на от около 25 до 45 години – 22 процента са на възраст от 25 до 34, а 17 процента са на възраст от 35 до 44 години.