Р. Плевнелиев: До дни ще обявя дата за свикване на КСНС

Мисия

22-10-2013, 14:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът Росен Плевнелиев в Стара Загора

Държавният глава ще пита и за бюджета на службите

До дни ще обявя дата за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. Това обяви пред журналисти в Стара Загора президентът Росен Плевнелиев.

"Имам самочувствието, че досега винаги съм свиквал Консултативния съвет за национална сигурност, когато трябва", каза Плевнелиев. Той допълни, че като държавен глава ще прецени внимателно кога да насрочи КСНС, както и неговите теми. "Не е въпросът само за това – ние да си говорим за темата с бежанците; Консултативният съвет е най-важният инструмент в държавата за постигане на консенсус. За какъв консенсус ние искаме да говорим? Затова, че за бежанците трябва да има ток, трябва да има вода, трябва да има хуманно отношение? Има ли някой, който е против този консенсус?", допълни държавният глава.

Росен Плевнелиев призова правителството да се държи на висотата на своята отговорност при решаване на проблемите, свързани с бежанците в нашата страна. В момента се уточняват датата и темите в КСНС, които ще бъдат разисквани. Сред тях непременно ще бъде новият бюджет, за който вече в президентството пристигали писма със сигнали за нарушения.

По повод вълненията на жителите на Казанлък, които не искат превръщането на полицейската школа в бежански център президентът подчерта, че решението е в правомощията на правителството.

Росен Плевнелиев бе на посещение днес в Тракийския университет в Стара загора, където изнесе лекция за земеделието пред студенти и преподаватели.