Тотев: Не е верен контекстът, в който са представени записите

Излезлите записи в медиите от събрание на ГЕРБ са незаконни, заяви кметът на Пловдив

Няма съмнение, гласът, който се чува в записа, е моят, но не е верен контекстът, в който са представени тези записи, заяви по Нова телевизия кметът на Пловдив Иван Тотев. Когато си на едно партийно събрание, ти трябва да дадеш увереност на хората, че след толкова години управление и поддържане на местните структури те няма да останат на улицата. До голяма степен ръководителят на едно събрание може да хиперболизира дадени факти, за да вдъхне увереност на хората. Естествено, че няма 120 души от ГЕРБ назначени във ВиК, например.

Кметът на Пловдив призна, че целият ръководен персонал в структури като ВиК е бил сменен, когато е станал кмет. В записа става дума за хора, които очакват да бъдат уволнени от дадени структури и ние ги уверяваме, че няма да ги изоставим и те няма да останат на улицата, добави той. В думите, че сме изиграли областния управител Венцислав Каймаканов се имаше предвид, че сме успели да изкараме наяве тайната, че той е назначение на ДПС.

Областният управител е спрял и атакувал в съда няколко важни инфраструктурни проекта, обвинявайки кмета и администрацията в община Пловдив, че не са спазили всички изисквания за провеждане на търговете за тези проекти, каза той. Обвинение, което Иван Тотев категорично отрече и заяви, че всички изисквания по провеждането на дадените търгове са спазени. Кметът на Пловдив отбеляза, че не трябва да се забравя фактът, че излезлите записи в медиите от местното партийно събрание на ГЕРБ са незаконни. Не може да продължава тази практика хората да се записват безразборно и незаконно навсякъде, включително и в собствените им домове, заключи Тотев.