Внимание! Търси се потребител, за да получи само 6 млн. долара

От известно време във Фесбук потребителите получават странен мейл от умираща жена от Англия, която прави изключително смело предложение.

Споменатата дама се опитва да разпредели едни 15 млн. долара, като предлага цели 40 процента от тях за изпълнителя на това желание, тоест, потребителя.

Ето и част от писмото на възрастната и болна дама: "Здравейте, Казвам се г-жа Елизабет Майкълс. Зная, че това съобщение може да Ви изненада, но Ви моля да го приемете с цялата си сериозност. Аз съм една умираща жена, която реши да дари това, което има за благотворителност. Аз съм на 59 години и съм с поставена диагноза от рак преди две години. Искам да даря 15 млн. долара, като Ви предлагам да получите 40 процента от сумата, а останалите 60 да отидат в дарителски организации по мой избор".

Твърде е вероятно това да е поредната кампания, която цели някой от потребителите, които са достатъчно наивни, да бъдат измамени.

Схемата, която използват измамниците е, че при съгласие от страна на потребителя да получи едни 40 процента от 15 млн. долара, което прави едни 6 млн. лесно спечелени долара, да приведе някаква първоначална сума, която варира от 1000 долара до 10 000 долара, които да бъдат употребени за банкови разходи и други съпътстващи такива. Какво са едни 10 000 долара, пред 6 млн.

Заблудения потребител ги превежда и след това изведнъж се губи връзката с умиращата жена. Класическа измама, която цели да хване на "въдицата си" наивни хора, които си мислят, че лесната печалба е най-добра.

Внимавайте, измамниците са изключително креативни и постоянно менят методите си за измами.

Споделяйте такива съобщения, които получавате, за да могат повече потребители на Фейсбук, а и на други мрежи, да бъдат запознати и да не се налага да бъдат лишавани от елементарните си спестявания за сметка на измамни организирани престъпни групи.