В Областна валят жалби срещу преместването на конната база

Мисия Бургас

23-10-2013, 17:53

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

1 км пеша след рейса до новото място на Конна база

Преди месец ОбС взе решение конната база, която в момента се намира в Приморски парк, да бъде преместена в района на Минералните бани

Множество жалби и оплаквания постъпили в Областна управа в Бургас заради решението от преди месец на ОбС конната база да бъде преместена от парк Езеро на Минералните бани, съобщават от пресцентъра на институцията.

Граждани и сдружения с нестопанска цел възразили срещу определеното ново местоположение, изтъквайки в мотивите си за това съществени, справедливи основания в това число и затруднения пешеходен и транспортен достъп до базата.

Създадена и функционираща  като спортно-рехабилитационен комплекс след преместването и тя ще се редуцира в ущърб на гражданите  до спортен център с тясно ограничена дейност, допълват от Областна.

Заради нарасналото недоволство и постъпилите жалби губернаторът Павел Маринов е изпратил  писмо до кмета Димитър Николов, в което настоява да се обсъдят всички възможности за запазване на целия спектър от спортно-възпитателни и лечебни функции на базата.

В писмото се призовава към разумно управленско решение, което ще бъде в подкрепа на развиващия се конен спорт в града.

Според областния управител тя би следвало да се разположи на леснодостъпно място в градска среда на Бургас, така както е в големите европейски столици, както е във  Виена, Мадрид и Лондон.

Тревогата на обществеността относно възможностите за фактическото ликвидиране на конната база била подхранвана и от това, че в бъдещата инвестиция за изграждане на Океанариума е предвидена значително по-малка сума от реално необходимата за преместването на базата, посочват още от Областна администрация.