Анестезиолози от цял свят на конгрес в Несебър

Новините

24-10-2013, 10:37

Снимка:

gazeta.a42.ru

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джипитата искат 8-часов работен ден

В програмата са включени теми за видовете обезболяване при раждане и особеностите на анестезията при деца

Над 600 анестезиолози от цял свят ще се съберат на тридневен конгрес в Несебър. По време на форума водещи специалисти ще обсъждат проблеми, свързани с особеностите при приложението на  анестезията, лечението на болката и мултидисциплинарното лечение на травмата.

Лекарите ще се фокусират и върху клиничното хранене  в интензивната медицина и икономическите аспекти на интензивното лечение. В програмата са включени теми за различните видове обезболяване при раждане, при акушеро-гинекологични операции, особености на анестезията при деца и др.

 За участие в 18-тия конгрес на Дружеството по анестезиология в България се очакват над 600 участници от България, Великобритания, Румъния, Македония, Турция, Гърция, Франция, Германия, Сингапур. Чуждестранните гости са около 50.

Участие във форума ще вземат и анестезиолозите от МБАЛ Бургас. Член на борда на Дружеството на анестезиолозите е д-р Георги Матев, дългогодишен завеждащ Отделението по реанимация и интензивно лечение, а в момента – началник на отделението за долекуване в болницата.

Форумът ще бъде открит днес от 19 часа в Несебър. Работната програма на форума започва утре, 25 октомври, в 8 часа в конгресните зали на хотел "Сол Несебър Палас" и ще продължи до 26 октомври, събота, с над 90 доклада и 50 постера.

Водещи лектори в научната програма са  проф. Дейвид Уилкинсън – президент на Световната федерация на дружествата на анестезиолозите (WFSA), и проф. Даниела Филипеску – президент на Европейската асоциация на анестезиолозите (ESA).  В програмата са включени и два симпозиума с лектори от Борда на ESA.

В симпозиума "Безопасност на пациентите" лекции ще изнесат  проф. Рави Махаджан  и проф. Дейвид Уитакър от Великобритания. В симпозиума "Периоперативно ръководство и как да го прилагаме в клиничната практика" лектори ще бъдат  проф. Мартин Трамер, главен редактор на EJA "European Journal of Anestesiology", проф. Стефан де Херт, председател на Научния комитет на ESA и проф. Марк Самама – председател на Финансовия комитет на ESA.