Всички награди-към Казанлък

Стара Загора Лайф

26-10-2013, 13:28

Снимка:

Мария Стефанова

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Още 6 дни за конкурса "Разкажи за културното ни минало"

Предстои награждаване!

Призовите творби от конкурса "Разкажи за културното ни минало" бяха показани пред публика в Историческия музей Стара Загора по време на награждаването (СНИМКИ)

Конкурсът ”Разкажи за културното ни минало” по проект ”Старозагорска е-памет” на библиотека “Родина” снощи отчете своите резултати. Нелеката задача да журират конкурса имаха краеведите на библиотеката в Стара Загора, както и колегите им от казанлъшката библиотека "Искра". В състава на журито участие са взели още IT- специалистът Иванко Маринов и художникът Михаил Косев. Председател на журито бе доц.Евгения Иванова от РИМ, Стара Загора, която обяви и победителите.
В конкурса участваха 15 души с общо 11 презентации и видеоклипове, като любопитното е, че това са хора на възраст от 17 до 56 години, които освен от Стара Загора, са и от Казанлък, София, Варна и Нова Загора. Първата награда-диплом и уикенд за двама, бе връчена на Емилия Бучакчиева от Казанлък за презентацията й за Мъглижкия манастир. Втората и третата награди са парични. Второто място заеха двама младежи от клуб "Хаджиеновци" към ПГ "Иван Хаджиенов", Казанлък - Григор и Желязко. Те бяха отличени заради своята презентация, която по изключително въздействащ начин разказва за живота и таланта на младия художник Иван Милев, чийто лик стои на банкнотата от 5 лева. Името на презентацията е много сполучливо подбрано-"Познатите-непознати". Отново към Града на розите бе насочено вниманието и с третата награда, която бе присъдена на презентацията на тандема Веселин Минчев и Антония Драганова, които споделиха при получаването на своята награда,че са амбицирани да направят от тази творба, носеща колоритното заглавие "Краткосмешен Казанлък"-книга.
Всички участници получиха и дипломи. Библиотека “Родина” и библиотека “Искра” подариха и по една безплатна едногодишна абонаментна читателска карта за участниците от старозагорска и казанлъшка община.
Една допълнителна награда за видеото "Тихи стъпки", разказваща за историята и настоящето с.Богданово получиха две 24-годишни момичета-Калинка Митева и Яница Маринова.
Амбицията на организаторите е конкурсът да стане традиционен и резултатите от него да се отчитат всяка година за 5 октомври – Деня на Стара Загора или за 1 ноември. Всички видеоклипове и презентации ще бъдат качени в сайта на библиотеката- “Старозагорска е-памет” и след 30 октомври ще бъдат достъпни за всеки желаещ да се запознае със съдържанието им.