Награждават Поморийския духов оркестър навръх Деня на народните будители

От 18:30 часа в НЧ „Просвета 1888” певчески и танцувални състави от Поморие ще зарадват жителите и гостите на града за празника

С тържествен концерт ще бъде отбелязан Денят на народните будители – 1 ноември. От 18:30 часа в НЧ „Просвета 1888” певчески и танцувални състави от Поморие ще зарадват жителите и гостите на града за празника. По време на концерта ще бъдат наградени Общинския духов оркестър, по случай 35-тата годишнина от създаването му и диригентът и педагог Веса Янева, създала много от хоровите състави в Поморие и насърчила развитието на изкуството в града.

ВконцертащевзематучастиеиСиянаХристоваартистотДТССветулка;ХоровостудиоПрима,сдиригентАнетаДрагнева-Данаилова;ДамскихорБлаговестиеприхрамРождествонаПресветаБогородица,сдиригентЙорданкаТоджарова;хорприБългаро-гръцкодружествоАнхиало,сдиригентРозалинаКоцева;ПевческодружествоАнхиало,сдиригентАлександърПерпериев;ВокалнагрупаприКлубнапенсионераАнхиало;ТанцовклубЧайка,сръководителЛилянаХристова;ПевческагрупаТракийкаприТракийскодружествоОдринскаепопея,сръководителДораМурджева-Арбова;ДФТАРаковина,сръководителВладимирДанаилов.

ОбщинаПомориеиНЧПросвета1888канятвсичкижителиигостинаграданатържественияконцерт.Неказаеднопочетемпаметтанабългарскитедейци,водилинашиянародкъмпросветаисвобода.