Прокуратурата да се самосезира за Бареков (СНИМКИ)

Новият политик лъже и клевети пред стотици пловдивчани и в ефир

Предаването “България без цензура” доведе до меле в Пловдив. Новият политик Николай Бареков спретна гражданска война на центъра в родния си град. Сирени, викове, пийнали фенове с еднотипни транспаранти, организирани яки момчета и непълнолетни младежи изригнаха на площад “Централен”. По ноти крещяха за своя нов идол.

Бареков бе изненадан от фенове на местната власт и на ГЕРБ, които не спряха да го освиркват. Десетки полицаи едва успяха да се справят с изригналото множесто "за" и "против" топ журналиста.

По сценарии новоизлюпеният политик поведе стотици към сградата на община Пловдив. Доведени младежи режисирано крещяха по адрес на кмета Иван Тотев: "Боклук", "Идиот", "Педал", "*адник", "Мутра"! Попитахме тийнейджъри защо искат оставката на градоначалника. Най-честият отговор бе: "Не знам, оставете ни! Не ни снимайте!"

Целта на Бареков тази вечер – да сваля пловдивския кмет и да омаскари Бойко Борисов.

Топ журналистът така се унесе, че наред с изрази като "престъпници" и "мерзавци" стигна до това да лъже хората в очите. В ефира на своето предаване той заяви: "Прокуратурата поиска Тотев да бъде освободен!" Лъжа.

Припомняме, че преди дни Окръжна и Районна прокуратура се самосезираха  във връзка с публикувани в електронна медия аудиозаписи от изказвания на кмета Иван Тотев. До 30 дни ще стане ясно има ли длъжностно престъпление, незаконни ли са СРС-тата, може да излезе и името на записващия. „Записът може да е изваден от контекста на разговора”, коментира Тотев.

Представителите на общината "избягаха позорно" от днешното участие тук, каза журналистът. По наша информация обаче "България без цензура" не е отправяла покана към кмет или други хора от местната власт за участие в телевизионното предаване. Гости на топ водещия бяха само хора от опозицията в града. Сред тях Николай Радев от БСП, бившият кмет Славчо Атанасов, наскоро отцепелия се от ГЕРБ и припознал Бареков ген. Димитър Цветков. Ей така се прави "България без цензура". Каниш си говорещи, ама без никаква цензура.

В Пловдив Бареков призна, че е спретнал днешния протест на таксита и на частна барза помощ. Аз съм организатор, не се крия. Не съм им плащал. Новият политик каза още, че Наско Райфъла стои в основата на днешното шумно шествие на линейки из улиците. Целият град го познава добре, допълни той.

Познава го и знае, че Атанас Червенков или както го наричат Наско Райфъла е недоволен, защото кметът Тотев и Общинският съвет му прекратиха концесията на пазара на ул. "Младежка". Фирма "Тика", собственост на Райфъла, стопанисва тържището,  без да е направила нищо по модернизацията на пазара. А според договора още преди 10 години фирмата трябваше да превърне пазара в модерно покрито съоръжение с нови маси и павилиони. След многократни разговори Общинският съвет прекрати концесията.

Иван Тотев е предлагал облаги и пари на фракции, за да спре днешният протест, заяви още пред множеството Бареков. Ако изреченото се провери от органите и се окаже, че не е така, може да се вземе за клевета.

В Пловдив мераклията за народна любов заяви, че покрива кампанията си със средства от своя фирма. Плащал масрафа с приходи от продуцентската си компания. Аз съм бил висш мениджър, не съм работил за жълти стотинки. Една стотинка няма да ми струва и пловдивският офис. Хора, които напуснаха Кунева и Борисов, ще подкрепят финансово офиса в града, както и в София, и на други места, каза гордо Бареков. Само дето не уточни толкова ли много се печели от продуциране и журналистика и какво иска бизнесът в замяна.