Бургаски актьори рамо до рамо с "ранобудните студенти"

С ликове на Левски и тениски БУРГАС най-младият и най-възрастният от ДТ "Адриана Будевска" ще подкрепят бунта на недоволните

Aктьорът Юрий Ангелов, заедно с младия си колега от театър "Адриана Будевска" Никола Парашкевов, са решили да подкрепят още тази вечер протестиращите студенти в столицата, научи BurgasUtre.bg.

Двамата със собствени средства са си извадили плакати с лика на Васил Левски и посланието на Апостола.

С тениски, подкрепящи кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа, тази вечер двамата бунтари ще застанат на чело на протеста.

Най-младият и най-възрастен актьор в театъра са решили да обединят усилия с недоволните възпитаници на Алма Матер.

Страшното е, че студентите от СУ вече са разединени – половината от тях са протестиращи, а другата половина се обявиха в контрапротест. Неслучайно носим думите на Левски, ще си купим и свещички, за да се водим от словото на Апостола и да черпят енергия от него, каза Юрий Ангелов. Той уточни, че никога не е членувал в нито една партия, а участието си в протестите определи като лична инициатива.

24-годишният му колега Никола Парашкевов пък поема инициативата, заради моралните ценности, които според него липсват именно у хората, които трябва да възпитават и да бъдат за  пример.

"Аз лично съм израснал в семейство, където моралът винаги е бил на почит, и не ми харесва, че ни управляват хора без морал", каза младият актьор.