Анонимен бизнесмен готов да плати стократно откраднатите части от паметника "Васил Левски"

Мисия София

29-10-2013, 22:21

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Потресаващо! Вандали крадат части от паметника на Левски

Той е дал и координати за връзка с вандалите

Анонимен български бизнесмен е подал сигнал, че е готов да изкупи откраднатите части на паметника на Васил Левски на стократна цена. 

"До похитителите на паметника на Васил Левски. Предайте ми реликвите от паметника. Ще получите 100 пъти повече, отколкото ако ги дадете за претопяване. Ще си получите парите на момента. Няма да Ви издам. Пуснете ми СМС или се обадете на 0888638963".

Това съобщение изпратил анонимен български бизнесмен до редакцията на агенция „Фокус” късно снощи. Направил го с най-чистото намерение да възстанови паметника в оригиналния му вид, но до този момент му звънят само журналисти.

Sofiautre.bg припомня, че откраднатите железни елементи вероятно вече са в някой от многото незаконни пунктове за старо желязо. Не е ясно откога са започнали набезите. Чак след като кражбата стана обществено достояние, съответните органи се задействаха и направиха комисия за опис на изчезналите части.

Само за последните две седмици крадци задигнаха посред бял ден от части от красивите френски фенери, грифоните в основата на светещите стълбове и металните орнаменти.