Танцовият клуб в Царево с II място от национален фестивал по надиграване

С чудесното си представяне танцьорите впечатлиха и останалите клубове в надпреварата

Танцов клуб „Иглика” от Царево спечели второ място от третото издание на националния фестивал - надиграване „Мизия танцува-2013", който се проведе на 26 и 27 в гр.Плевен. За разлика от другите фестивали той е с конкурсен характер. Според регламента, представянето на участниците бе в рамките на шест минути и включва две хора, едното от които е задължително от Северна България.

Нашият танцов клуб „Иглика”, с ръководител Дамян Дамянов, се представи със северняшко хоро „Абдай” и „Нестинарско хоро”. „Иглика” участва със 17 от своите членове на клуба. Представянето впечатли публиката и компетентното жури, с председател проф.Даниела Дженева, и заслужено му бе присъдено II място сред повече от 30 клуба и 900 танцьори от цялата страна. Те получиха купа и грамота за „Най-оригинално представено хоро”. Категориите за награждаване бяха за цялостно представяне, за най-добре представено северняшко хоро, както и тези за най-оригинално представено хоро, за най-артистична, най-атрактивна, и най-стилна група.

С чудесното си представяне те впечатлиха и останалите клубове в надпреварата. По този начин ги привлякоха като участници във II - ят Национален фолклорен фестивал „Хоро край морето” в Царево.